lördag 16 februari 2013

Kärleksfyllda brownies (med extra choklad!)



Kära läsare!
Till följd av Paret smaks juvenila karaktär finns det en stark koppling mellan dessa blogginlägg och mängden skolarbete som dikteras ut. Lov betyder med andra ord inga läxor, och nytt sötsmask här på bloggen.

Vi drar igång! För det här mustiga receptet behöver du:

Kaka:

  • 200 gram smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 gram mörk choklad


Glasyr:

  • 150 gram mörk choklad
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 msk varmt kaffe


Topping:

  • Botanisera i bak/godishyllan, och välj något som får dig att må!

1. Börja med att sätta din ugn på 150 grader!

2. Smält ihop smöret och sockret i en kastrull.

3. Vispa ihop ägg, vaniljsocker, kakao, kaffepulver och bakpulver i en bunke.

Låt kaffet och kakaon bjuda upp till dans!

4. Rör i smör-sockret!

5. Vänd i mjölet, och lite hackad choklad.

Som ett regn av kärlek låter mjölet sig falla ned över den väna blandningen.

6. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper som ungefär har måtten 25*30. Grädda i strax under 20 minuter, höj sedan värmed till 175 grader och grädda i 5 minuter till!

7. Låt kakan svalna, och vänd istället uppmärksamheten till glasyrproduktion!

Om det inte är så här kärlek ser ut vet vi inte hur!


8. Hacka choklad, och smält den i mikron eller i ett vattenbad.

9. Blanda florsocker, kakao och smör (så gott det går) i en bunke!

10.  Häll i den smälta chokladen, och dra i kaffet när du ändå håller på.

En snabb ihopvispning låter smakerna gifta sig, som under ett sommarbröllop. 

11. Bre glasyren över kakan! Skär upp i lämpliga munsbitar, och strö över en schysst topping!


Låt det väl smaka!

Även de mest kärlekskranka recept lämnar efter sig spill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar