Den här veckan är det småkaksvecka på Paret Smaks Efterrättsblogg. Det är ju inte en efterrätt, säger ni. Joho, säger vi! Det är det visst!
De här små läckerbitarna slinker ner hur många och hur snabbt som helst, något som vi bara ser som ett indicium att baka ännu fler!
Receptet räcker till 16 stora, eller 24 små kakor.
För att med stolthet kunna svepa ut dessa små rackare ur ugnen behöver du:
- Kakformar
- 125 gram smör
- 3/4 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 tsk bakpulver
- 1/2 - 1 dl hallonsylt
- Ev. florsocker till garnering
2. Rör ihop rumsvarmt smör och socker!
Någonting fantastiskt har ofta en enkel början
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och svep ner i smörblandningen. Ta sedan degen ur bunken och dela den i antingen 16 eller 24 bitar.
4. Rulla bitarna till små kulor, och lägg dem sedan i varsin form. Tryck ner en liten fördjupning i varje kaka, och fyll med hallonsylt.
Hallonsylt är en essentiell del av modernt mästerverksskapande
5. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter, beroende på kakstorlek!
7. Servera, och låt dina kakor bli tebjudningens snackis!
Har nu bakat dessa. De uppfyller alla krav på smarrighet, men har väldigt kort hållbarhet. Redan efter en timme är antalet reducerat till ett minimum. Vad gör man åt sådant? Tredubbel sats? :-D
SvaraRaderaKul att receptet föll dig i smaken! Nya läsare är alltid välkommna tycker Paret Smak, fågelfolk liksom andra däggdjur! Det är ju såklart ett problem som ständigt måste tas i beaktande, och vi forstätter göra allt vi kan för att fylla gångna kakors tomrum med nya, spännande recept!(Men en tredubbel sats låter deffinitivt som någonting att titta närmare på.)
Radera